Nye filmer juni/juli 2016

Ta en kikk på hva biblioteket har kjøpt inn av nye filmer.

På skolebenken. Arild Linneberg om justismord

Onsdag 21. september kl. 12.00 til 13.00, Bergen Offentlige Bibliotek

Justismord i Norge. Et sørgelig kapittel av norsk samtidshistorie.

Foredraget tar for seg justismordets historie i Norge med vekt på de siste årene. Arild Linneberg er professor i litteraturvitenskap og leder for humanistisk rettsforskning ved UiB.
Fra 2009 til 2013 leda han forskningsprosjektet «Justismordets dramaturgi. Om konstruksjonen av falske fortellinger i retten» og han vil her presentere noen av konklusjonene.
Hva er årsaken til at justismord skjer og hvordan kan de forhindres? Skyldes justismord en systemsvikt i rettsvesenet selv, slik den danske høyesterettsadvokaten og jussprofessoren
Ole Krarup påstår?

På skolebenken er arrangementserien for deg som ikke nødvendigvis studerer, men som kanskje skulle ønske at du gjorde det. En formiddag i måneden presenterer vi noen av de beste formidlerne på Universitetet i Bergen og deres egen drømmeforelesning.

Det blir informativt, kunnskapsrikt og innmari spennende.

Foredrag med Madame Nielsen + slippfest for program til Skandinavia-dagene 10-13. november

Tirsdag 13. september kl. 19.00, Bergen Offentlige Bibliotek

«Madame beslutter at foretage en klassiske euopæisk dannelsesrejse, at vandre fra det gamle Hellas, demokratiets vugge, over alle grænser opp gjennom Europa til Danmark».

Slik begynner fortellingen om hvordan Madame Nielsen følger flyktningstrømmen opp gjennom Europa.

Danske Claus Beck-Nielsen er en av Nordens mest omdiskuterte samtidskunstnere og forfattere, med en stor og kritikerrost produksjon bak seg. For over ti år siden erklærte den danske forfatteren, musikeren, journalisten og dramatikeren seg død og ble til Claus Nielsen, en mann uten personnummer og hukommelse, senere beskrevet i selvbiografien Claus Beck-Nielsen. Nå skriver hun under navnet Madame Nielsen.
Forfatter gikk med flyktningstrømmen fra Hellas til Danmark, og skildrer et Europa i endring i sin nye bok. Boka Invasionen – En fremmed i flygtningestrømmen er hennes personlige bidrag i det politiske.

Dette møtet med Madame Nielsen er et vorspiel til våre festivaldager andre helga i november som har Skandinavia som tema. Denne kvelden vil programmet for dagene slippes.

Levende lokaler - foredrag med arkitekt Arild Eriksen

Onsdag 7. september kl. 19.00, Bergen Offentlige Bibliotek

Arild Eriksen fra arkitektkontoret Eriksen Skajaa Arkitekter foreleser om arbeidet med eksempelrapporten «Levende Lokaler» for Norsk Design- og Arkitektursenter (DOGA).

Rapporten handler om ny bruk av tomme lokaler i bysentre landet rundt, men også om fellesrommene i byene og småstedene våre som vi har mistet og hvordan vi sammen kan få dem tilbake. Eksempelrapporten er en verktøykasse for kommune- og næringsliv, men også kunst- og arkitekturstudenter og enhver med en sosial entreprenør i magen vil finne mye inspirasjon.

Amalies hage

Ready - set - E3 roundup!

En uke full av spillnyheter er over, óg årets største spill-konferanse er ved veis ende. Da er det mye å snakke om!

Utstilling: The Noise in the Nordic Archives

Videokunst: Hva skjer når fotografier fra UIBs Marcus-samling møter Bergen i dag? Kunstner Danille Raymond fra Montreal har projisert sort/hvitt fotografier fra 1800- og 1900-tallet på forskjellige lokasjoner og overflater i Bergen. Verket er akkompagnert av bakgrunnslyder fra Bergen som trafikk, fugler og regn. I utstillingen kan publikum også selv utforske bilder fra Marcus-samlingen. Utstillingen står til medio august.

UROM får nytt gulv!

UROM får nytt gulv, og vi er dessverre nødt til å holde stengt både UROM, spillrom og Verkstedet fra 15. juni - 11. juli Velkommen tilbake til et skinnende UROM!

Nytt trådløst nett på Hovedbiblioteket

Hovedbiblioteket får nå Bergen kommunes trådløse gjestenett, BK-gjest.

Hva gjør brukerne på biblioteket?

I 2015 ble det gjennomført en undersøkelse ved storbybibliotekene i Norge for å se nærmere på hva brukerne faktisk gjør på biblioteket. Resultatet er nå klart. Les mer om hvordan Bergens befolkning bruker sitt bibliotek.

Nye filmer april/mai 2016

Ta en kikk på hva biblioteket har kjøpt inn av nye filmer.

Bergen Offentlige Bibliotek

Følges av 33 medlemmer.

BOB er i dag organisert med et hovedbibliotek i sentrum, musikkavdeling i sentrum og 6 filialer i bydelene. BOB driver også biblioteket ved Bergen Landsfengsel. Mer om sonen

Origo Bergen Offentlige Bibliotek er en sone på Origo. Les mer
Annonse