Verdens bokdag

I 1995 bestemte UNESCO at Verdens bok- og opphavsrettsdag skal markeres 23. april hvert år.

Utstillingsåpning: Voyage Boxed

Tirsdag 29. april kl. 18.00 til 18.30, Bergen Offentlige Bibliotek

Kurator Imi Maufe vil gi en kort presentasjon om Voyage og prosessen bak kunstprosjektet.
I 2013 var Imi Maufe og Rona Rangsch kuratorer for utstillingen Voyage: sea journeys, island hopping and trans-oceanic concepts i Künstlerhaus Dortmund, Tyskland.

En minivandringsutstilling ble deretter laget i 50 eksemplarer. Den inneholder kunstarbeid fra 16 av Voyage-kunstnerne og de to kuratorene i et format på 15 × 15 cm, og nå reiser den verden rundt. I Bergen vil minivandreutstillingen vises frem på hovedbiblioteket i kunstavdelingen.

En reise for Norges selvstendighet

Tirsdag 29. april kl. 19.00 til 21.00, Bergen Offentlige Bibliotek

Eidsvollmennenes ferd i vengebåt fra Bergen til Lærdal på vei til Eidsvoll i 1814, og Bergen kystlags ferd i deres kjølvann 200 år etter.

Liv Bjerknes og Vilhelm Bjerknes fra Bergen kystlag skal fortelle om de bergenske eidsvollsmennenes reise i vengebåt til Lærdal, på deres vei til Eidsvoll for grunnlovsforhandlinger i 1814. Reisen er skildret i Fredrik Meltzers dagbøker, og har gitt inspirasjon til en ny reise:

200 år etter, i mars 2014 skal Bergen kystlag reise den samme ruten i en kopi av “Eidsvollsbåten”.

Vi vil få en fersk rapport om hvordan reisen gikk. Veslandskysten i mars kan by på visse utfordringer, så dette skal bli spennende!

Foredraget er en del i serien “Vårt Bergen – Lokalhistoriske foredrag på Bergen Off. Bibliotek”

Gratis entré, ingen påmelding, enkel bevertning.

Alle velkommen.

Spillmandag: Retrokveld

Mandag 28. april kl. 18.00, Bergen Offentlige Bibliotek

Byens beste spillbutikk, Game, tar med seg gamle konsoller til biblioteket. Savner du å spille på Nintendo 64, NES, Dream Cast eller Atari XE systems? Dette er kvelden for deg!

Retro-bevegelsen blir større og større, derfor har GAME tatt inn gamle spill og maskiner. Vi inviterer deg og vennene dine til en heidundrandes kveld med klassikere som Super Mario Allstars, Knights of the Old Republic og Secret of Mana. Det vil også bli arrangert Mario Kart 64-turnering, så du kan like godt begynne å trene tomlene dine allerede nå! Alle spillene er personlige favoritter, og selvfølgelig blir det noe for enhver alder.
GAME har med et bredt utvalg av retroprodukter fra butikken i Valkendorfsgaten, og denne kvelden kan du teste både Nintendo Entertainment System (NES), Super Nintendo (SNES), Nintendo 64, DreamCast, Atari EX systems, Playstation, Playstation 2 og Xbox. (Noen av disse er fra private samlinger, og vil derfor dessverre ikke kunne kjøpes.)
Velkommen til Retrokveld på Bergen offentlige bibliotek!

Familiesøndag: Sprell med Reidar Kjelsen

Søndag 27. april kl. 13.00 til 13.40, Bergen Offentlige Bibliotek

Reidar Kjelsen fabulerer, tegner, snakker, improviserer og lager nye historier på flippover sammen med barna.

Forfatter og illustratør Reidar Kjelsen har laget flere bøker i Løveungeserien: Æsj, Ku uten hode, Tissemus og Bertil Bestemmer selv. Nå kommer han til biblioteket for å fabulere, tegne, snakke, improvisere og lage nye historier på flippover sammen med barna.

Dans på biblioteket

Lørdag 26. april kl. 13.00 til 14.00, Bergen Offentlige Bibliotek

Bergen markerer Dansens Dager lørdag 26. april! 18 ulike danse- og ballettskoler og andre dansegrupper samles for å feire dansen med en real folkefest i Bergen sentrum. På biblioteket vil du kunne se folkedans, irsk dans, tango og dans fra Sri Lanka.

Program:
13.00: Folkedans v/Bergen ungdomslag, live felemusikk
13.15: Baila Bergen
13.30: Irish Dance Company
13.45: Tango Abrazo

Litterær lunsj med Elisabeth Aasen

I morgen, 24. april kl. 12.00 til 12.30, Bergen Offentlige Bibliotek

Hvor var kvinnene i 1814?

Vi hører og leser så mye om de stolte menn på Eidsvoll, men hvor var kvinnene i denne tiden? 1800-tallet var et turbulent århundre. Hvor synlige var kvinnene? Nye ideer fra 1700-tallet bidro til kamp for mer demokrati og til den norske grunnloven av 1814.
I nærmere 30 år har Elisabeth Aasen skrevet innsiktsfulle biografier om historiske kvinner, særlig pionerer innen litteratur, kunst og vitenskap. Hun har blant annet mottatt Sverre Steen-prisen for fremragende formidling av historie.
Hun er kjent for bøker som Driftige damer, Barokke damer, Renessansens kvinner, Opplysningstidens kvinner og 1800-tallets kvinner : på vei til stemmerett.

Placebodefekten (foredrag)

I morgen, 24. april kl. 19.00 til 20.00, Bergen Offentlige Bibliotek

Human-Etisk Forbund inviterer til foredrag med Gunnar Tjomlid om Placebo-defekten.

Gunnar Tjomlid (f. 1974) er blogger, foredragsholder og forfatter. Han vant prisen for «Årets sterke mening» i Vixen BlogAwards 2013, og gjennom sitt samarbeid med Nettavisen, har han en av Norges mest leste blogger. På bloggen sin «Saksynt» skriver han mye om vitenskap og kritisk tenkning. Høsten 2013 ga han også ut boken «Placebodefekten – Hvorfor alternativ behandling virker som den virker» som fikk gode kritikker og som Kulturrådet valgte å kjøpe inn gjennom sin innkjøpsordning for ny norsk sakprosa for voksne. Tjomlid er daglig leder i IT-selskapet Thin, og er bosatt i Oslo.

Etter foredragene blir det mulighet for å kjøpe boken «Placebodefekten» og få denne personlig signert! Hvis du allerede har vært kul nok til å ha kjøpt boken, kan du selvsagt ta den med og få den signert – om du skulle være rar nok til det.

Døden er usann

Skomsvolds første diktsamling er en Pandoras kakeboks.

Tid for tidsskrift: Replikk om "byen"

I morgen, 24. april kl. 19.00 til 21.00, Bergen Offentlige Bibliotek

Hva er det som skaper gode gater og bymiljø, og hvordan står det egentlig til i Bergen? Til å svare på det kommer tre av våre artikkelforfattere, sivilarkitekt Fredrik Barth fra Asplan Viak og kulturviterne Sara Kohne og Eline Øyen Grave fra UiB.

Bergen Offentlige Bibliotek

Følges av 26 medlemmer.

BOB er i dag organisert med et hovedbibliotek i sentrum, musikkavdeling i sentrum og 6 filialer i bydelene. BOB driver også biblioteket ved Bergen Landsfengsel. Mer om sonen

Origo Bergen Offentlige Bibliotek er en sone på Origo. Les mer
Annonse