Buddha på loftet

I Julie Otsukas roman befinner vi oss på 1920-tallet hvor en gruppe postordrebruder reiser med båt fra Japan til USA.

Kakerlakken med den stygge frakken

I går, 30. januar kl. 11.00 til 11.45, Loddefjord filial av Bergen Offentlige Bibliotek
[Bilde 2711676 finnes ikke eller har blitt slettet]

Kakerlakken med den stygge frakken har fått triste, mørke vintertanker. Når nordlyset danser over himmelen bestemmer hun seg for å følge med. For kanskje er himmelen bedre enn livet på jorda?

I et spenstig bildespråk forteller debutant og animatør Martine Grande den bittersøte historien om kakerlakken som får tunge vintertanker, men som oppdager at verden er full av små soler, også om høsten og vinteren. Det gjelder bare å oppdage dem, og å finne noen å dele oppdagelsene med.

Martine Grande er utdannet animatør og jobber til daglig i sitt eget lille animasjonsselskap: Grande Produksjon. Kakerlakken med den stygge frakken… og hovudet fullt av triste tankar er hennes debut som barnebokforfatter

For barn 4+

Best of '14: Revenge of the oppsummering

Usikker på hva som var det beste spillet i 2014? Slapp av, len deg tilbake og la deg overøse av spillteamets endeløse visdom.

Nattåpent bibliotek: Konsert med Nils Bech, opplesning ved Erlend O. Nødtvedt og litterære samtaler

Fredag 20. februar kl. 19.00 til lørdag 21. februar 00.00, Bergen Offentlige Bibliotek

Fredagsfest på hovedbiblioteket.

Vi inviterer til konsert og opplesninger for å vise frem det flotte huset vårt og avslutte serien Kjønn og skjønn i musikkbransjen. Vi tar hele huset i bruk og det blir både konsert, opplesninger, samtaler og bar.

Nils Bech gav ut den fantastiske plata One Year sent i fjor og han er en helt unik liveartist.

Bech lager sjeldent vakker popmusikk og i kombinasjonen med sceneshowet går dette opp i en høyere enhet som ikke er likt noe du har sett tidligere. Vi lover.

Erlend O. Nødtvedt debuterte med diktsamlingen Harudes i 2008 som vakte stor oppmerksomhet, og som han fikk Ung Poesi-prisen for. Diktsamlingen Bergens beskrivelse fikk strålende kritikker og ble kåret til en av årets beste bøker 2011 i Klassekampen. Den fikk også Natt og Dags Bergensprisen for Årets beste bok. Nødtvedt fikk Bjørnsonstipendet 2012. Kritikerroste Trollsuiten (2014) er hans tredje diktsamling.

“Erlend O. Nødtvedt har siden debuten i 2008 vært et av de mest markante talentene i den unge norske lyrikken. Tradisjonsnysgjerrig og språkutforskende har han gått sine egne veier, og hans vitale vandrelyst synes langt fra ved veis ende i og med hans tredje samling”.
Stavanger Aftenblad.

Mer program kommer.

Velkommen til fest i biblioteket!

Huslyden med Nam Nguyen fra Fjorden Baby!

Torsdag 19. februar kl. 19.00 til 21.00, Bergen Offentlige Bibliotek

Huslyden er bibliotekets satsing på musikalitet og tekst. Huslyden består av en konsertserie der ulike band velger ut en perle fra musikksamlingen vår, tar den med til øvingslokalet, for så å returnere platen som en livekonsert.

Først ut er Nam Nguyen fra Fjorden Baby! som skal covre Weezers fantastiske Pinkerton. Det vil også bli plateprat med artisten om hvorfor nettopp denne platen ble valgt, før artisten fremfører sine tolkninger.

Om valget av plate sier Nam:

- Pinkerton er et album fra nittitallet som betydde mye for meg og mange av mine venner i ungdomstiden. Jeg har en tydelig minne da jeg i syvende klasse var på platebutikk på Loddefjord Torg etter skolen og bladde gjennom cdene fra rap-seksjonen. På andre siden av butikken stod Sturle og Lars og sjekket ut cder fra alternative-rock hyllene. De var alltid de to kuleste guttene som jeg så opp til fordi de var annerledes og gjorde andre ting, som å høre på rock-musikk. Selv om jeg var en ekte loddefjord slaur med sæggebukse, skateboard og caps, tok de meg inn i varmen og viste meg kul musikk. Etterhvert fikk jeg og spille trommer i bandet som de hadde nylig startet. Det var begynnelsen på min musikkkarriere. Weezer var en av de bandene som ikke var så kompliserte i spillestilen sin, enkle trommetakter og powerchords. For meg, en god betegnelse på hva gode låter handler om for meg. Enkelthet, glede og sorg. Den dag idag syntes jeg det er en den beste fremgangsmåten når jeg komponerer musikk.

- Det som inspirerer meg mest med platen er deres lydbilde. Platen er spilt inn av bandet selv, og låter derfor annerledes enn deres andre utgivelser. Denne innspillingsmetoden har vært t stor inspirasjon for meg siden ungdom, og fikk meg til å kjøpe meg et firesporskassettopptak for å spille inn egne låter.

- Pinkerton, er en dyster plate med triste tekster, forkledd i veldig fine og vakre harmonier og melodier. Weezer er inspirert av 50s og 60s amerikansk popmusikk, pluss store amerikanske gitarhelter som Eddie Van Halen.

- Dette er en stil som min musikk også har, dette har jeg lyst å vise i form av å spille også noen av mine egne låter. Jeg ønsker å ta publikummet med på en reise med fine lyder og melodier, forhåpentligvis dukker det opp masse Weezer fans. Har tenkt å gjøre det alene for å statuere loner-estetikken, hvis jeg tar med meg noen er det definitivt noen av guttene mine som jeg har hørt på platen mye sammen med, og hengt med.

25. mars: Anja Elena Viken covrer Chet Baker
16. april: Hjerteslag
06. mai: The Wednesday Knights gjør Billy Childish

John Olav Nilsen og Frode Grytten i samtale

Tirsdag 17. februar kl. 19.00 til 20.00, Loddefjord filial av Bergen Offentlige Bibliotek

Vi inviterer til samtale mellom dramatikeren og musikeren om det å vokse opp i Loddefjord. Det blir by og blokk, dugnad og rock.

I år kommer musikalen “Sånne som oss” opp igjen på DNS etter den var utsolgt hele 2014. Forestillingen tok utgangspunkt i Nilsens tekster og utspilles nettopp her i Loddefjord.

NÅLEBYEN - Visning + prat med Kaspar Synnevåg og Henrik Hylland Uhlving

Torsdag 29. januar kl. 18.00 til 20.00, Bergen Offentlige Bibliotek

Den animerte kortfilmen Needle Town / Nålebyen viser en noir-versjon av Bergen, fra perspektivet til en ung narkoman som stjeler bøker for å finansiere sitt dopmisbruk.

Filmen er en uventet vri på livet til en narkoman; i tillegg til å vise en dyster og vond side av et liv i Bergen er filmen også morsom og romantisk.

Regissørene Kaspar Synnevåg og Henrik Hylland Uhlving tar turen til UROM for å snakke om filmen, hvordan den ble laget og hvordan den er inspirert av en av deres venner.

“Mer informasjon om denne hendelsen… ":https://www.facebook.com/events/396280380539349

Familiesøndag — Guds gjøgler

Søndag 22. februar kl. 13.00, Bergen Off. Bibliotek

Forestillingen er basert på en bok av Tomie de Paola og handler om en gategutt som en dag blir en berømt sjonglør. Her er fart, humor og alvor. Og visuelle og treffsikre virkemidler, som sjonglering og flamencomusikk. På scenen møter vi skuespiller og gjøgler Darina Cizkoca og gitarist Luis Gallo Alonso de Armino fra Teater Okolo.

Familiesøndag — Timothy mister seg sjølv (Barn 4+)

Søndag 15. februar kl. 13.00, Bergen Off. Bibliotek

Når forfatter og illustratør Vegard Markhus kommer til biblioteket blir det høytlesning, bilder og sang. Dessuten trenger han hjelp til å finne noen forsvunne kroppsdeler og løse et kroppsdelspuslespill. Er du klar?

Åpen kodeklubb

Lørdag 14. februar kl. 12.00, Bergen Off. Bibliotek

Alle som har deltatt i Kodeklubben, kan komme på biblioteket og kode videre på det de holder på med. Ta med deg datamaskinen din, et spill du jobber med og møt andre som også liker å programmere på fritiden.

Bergen Offentlige Bibliotek

Følges av 28 medlemmer.

BOB er i dag organisert med et hovedbibliotek i sentrum, musikkavdeling i sentrum og 6 filialer i bydelene. BOB driver også biblioteket ved Bergen Landsfengsel. Mer om sonen

Origo Bergen Offentlige Bibliotek er en sone på Origo. Les mer
Annonse