17. mai – Bergen

Torsdag 30. april kl. 20.00 til 23.00, Bergen Offentlige Bibliotek

Torsdag 30. april kl. 20 presenterer fotokollektivet Moment boka 17.mai – Bergen, og Frode Grytten les.

Få kan feire nasjonaldagen slik som bergensarar. Dét meinte i alle fall fotografane i fotokollektivet Moment. Boka 17. mai – Bergen er resultatet av eit morosamt og godt planlagt fotografisk stunt. Under 17. mai- feiringa, to år på rad, rigga fotografane eit provisorisk telt på Torgalmenningen. Med profesjonelt blikk og god overtalingsevne inviterte dei festkledde folk inn frå gata. Gjennom ein lang serie portrett av folk i alle aldrar, med ulik kulturell, etnisk og sosial bakgrunn, presenterer fotokollektivet eit frodig bilde av byen og bergensaren. Teksten i boka er av Frode Grytten, som skriv med skarp, men kjærleg, penn om bergensaren og hans veremåte.

Arrangementet er gratis og ope for alle.

Tegneseriens dag

Lørdag 2. mai kl. 13.00 til 16.00, Bergen Offentlige Bibliotek

Raptus og venner markerer tegneseriens dag på biblioteket!

[Bilde 2734400 finnes ikke eller har blitt slettet]

2. mai er det tegneseriens dag, og Raptus med venner kjører på med fullspekket program på UROM! Det blir live podcasting med Teikneseriehovudstaden, informasjon om årets Raptusfestival og møter med både Überpress og den islandske tegneserieskaperen Hugleikur Dagsson.

Program for dagen

1300-1400 Teikneseriehovudstaden Live

1400-1435 Überpress

1440-1450 Informasjon om Raptus 2015

1500-1545 Hugleikur Daggson

Verdens bokdag

23. april feirer vi bokglede og leselyst. Kom på hovedbiblioteket, og del lesetipsene dine med resten av Bergen.

#9 Litterær lunsj med Sissel Værøyvik

Forfatter Sissel Værøyvik fra vakre Værlandet i Sunnfjord debuterte med romanen Rakels bok i 2014. I denne podcasten forteller hun om forfatterdrømmen, om hvordan boken ble til, og om noen av livets gode tilfeldigheter.

Verdens bokdag

23. april feirer vi bokglede og leselyst. Kom på hovedbiblioteket, og del lesetipsene dine med resten av Bergen.

Ond kjemi : Beretninger om mennesker, mord og molekyler

Lovende tittel + Spennende tema + Kunnskapsrik formidler = En glimrende kjemileksjon, kort og godt

Fotballsupportere mot homofobi

Lørdag 2. mai kl. 14.00, Bergen Offentlige Bibliotek

Svenske fotballsupportere hevder at homofobiske sanger og rop forekommer i både den kollektive og anonyme beruselsen på tribunen. Mange klubber gjennomsyres av tradisjonell, men utdatert sjargong som bidrar til å tvinge mange til å skjule sin seksuelle legning.

[Bilde 2732467 finnes ikke eller har blitt slettet]

Er det rom for andre legninger enn den heterofile i fotballen? Svenske fotballfans mener det.
Svenske fotballsupportere hevder at homofobiske sanger og rop forekommer i både den kollektive og anonyme beruselsen på tribunen. Mange klubber gjennomsyres av tradisjonell, men utdatert sjargong som bidrar til å tvinge mange til å skjule sin seksuelle legning.

«Fotballfans mot homofobi» er en bevegelse med røtter i Tyskland som jobber for å forebygge alle former for homofobiske tendenser i fotballen.

Den svenska avdelingen ble startet av supportere fra sju ulike lag.
Den første banneret dukket opp under «Fare Action Weeks» i forbindelse med kampen mellom IF Elfsborg – Malmö FF, den 28 oktober 2013 i Borås.
Siden da har budskapet spedt seg rundt om i landet, og supportergrupperinger stiller seg stadig bak budskapet.

Gjennom bannere, t-skjorter, foredrag og debatter ønsker de å løfte diskusjonen og gjøre fotballen til et mer inkluderende miljø for alle.

Sammen kjemper de mot homofobi, sexisme og rasisme – i fotballen, og alle andre steder.
Til Bergen kommer:
Malmö FF supporteren Showan Shattak – en av initiativtagerne – han skal fortelle om den svenske supporterscenen og hvordan de arbeider for et mer inkluderende miljø.
Han er blant annet aktiv i Supras Malmø

Ingebjørg Berg Holm - Vestlandsdebutant 2015

Ingebjørg Berg Holm (f. 1980) er utdannet interiørarkitekt og bor i Bergen. Stjerner over, mørke under er hennes første roman. Les vårens andre debutantintervju her.

Kurs i Geocaching

I dag, 25. april kl. 13.00, Loddefjord bibliotek

Lørdag den 25. april ønsker GeoBergen, i samarbeid med Loddefjord bibliotek, velkommen til en innføring i Geocaching. Geocaching er en internasjonal sport og kan sammenlignes med turorientering. Istedenfor bruk av kart og kompass, benyttes GPS eller smarttelefon.

[Bilde 2731404 finnes ikke eller har blitt slettet]

Formålet med Geocaching er å lete etter bokser, såkalte “cacher”, istedenfor poster. Dette kan skje både ute i naturen og i byer.

Vi vil ta for oss geocaching på et helt grunnleggende nivå, så ingen forkunnskaper er nødvendig. Dette passer for absolutt alle, seniorer som barnefamilier! Hvis du trives i
naturen, eller vil utforske Bergen by, og ikke har noe imot å kombinere turer med litt teknologi, er dette helt klart noe for deg.

Kurset begynner kl 1300 på Loddefjord bibliotek ved Vannkanten, og her vil vi gi en presentasjon av geocaching og hvordan man kan komme i gang.

Det blir kake, kaffe og saft mens vi viser frem ulike type geocacher, og til slutt går vi samlet ut for å finne cacher ved Vestkanten.

Vi håper på godt fremmøte av nysgjerrige bergensere, vel møtt!

#8 Litterær lunsj med Pål Norheim

Forfatter Pål Norheim forteller om hvordan han tar i bruk sosiale medier som en litterær kladdebok, der følgerne hans kan kommentere utkastene. I denne BOBcasten blir du kjent med forfatteren, arbeidsmetoden, og hans nyeste bok.

Bergen Offentlige Bibliotek

Følges av 29 medlemmer.

BOB er i dag organisert med et hovedbibliotek i sentrum, musikkavdeling i sentrum og 6 filialer i bydelene. BOB driver også biblioteket ved Bergen Landsfengsel. Mer om sonen

Origo Bergen Offentlige Bibliotek er en sone på Origo. Les mer
Annonse