#4 Kjære Linnéa Myhre

Linnéa Myhre er ute med sin andre roman. Hun skriver både med humor og varme om bekmørke hendelser i livet sitt. Hun tar opp temaer som spiseforstyrrelser og unges dårlige forhold til egen kropp, og hun har med dette blitt en viktig stemme for sin generasjon. Her samtaler Myhre med Charlotte Myrbråten.

Nye filmer februar 2015

Her er et knippe av filmer som biblioteket har kjøpt inn i det siste.

#3 Bon Scott-symposiet

Etter en heftig runde på byen, ble den legendariske musikeren og vokalisten Bon Scott funnet livløs i en bil, en morgen for 35 år siden. Frontfiguren i hardrockbandet AC/DC feires her i et symposium, holdt i samarbeid med musikkmagasinet Eno.

Morsmålsdagen 2015

Vi feirer Morsmålsdagen 2015 og språkmangfoldet i byen vår! Biblioteket har bøker på ca. 40 språk for små og store. Dagen markeres med utstillinger i hovedbiblioteket.

Biblioteket åpner kl. 12.00 fredag 20. februar

Fredag 20. februar åpner biblioteket klokken 12.00, grunnet bibliotekets årsmøte. Dette gjelder både hovedbiblioteket og filialene.

#1 Litterær lunsj med Aksel Fugelli

I 2014 kom boken om Per Fugelli, "Per: Glimt av min far". Boken er forfattet av sønnen Aksel, som her forteller om hvordan boken ble til. Foredraget ble holdt under en Litterær lunsj på Bergen Off. Bibliotek.

#2 Frode Thuen - All you need is love

Frode Thuen er blant annet psykolog, forsker og terapeut, og er opptatt av tema omkring familie og samliv. All you need is love og vilje til å kjempe for den er boken han utga i 2009, og også navnet på dette foredraget.

Homeparty med Gudrun Schyman

Mandag 16. mars kl. 15.00 til 16.00, Bergen Offentlige Bibliotek

Den 16. mars er du velkommen til å høre på, og diskutere med, Gudrun Schyman, talsperson for Feministisk Initiativ (SE) og forfatter.

Gudrun Schyman har reist rundt hele Sverige og holdt homeparties, og nå kommer hun også til Bergen.

Schyman har blitt et fenomen i Sverige med sin enorme popularitet.

“Jeg er ikke født en feminist , men jeg har blitt det gjennom det jeg har hørt og lært, både andres erfaringer og min egen. Jeg vet hvor annerledes det er for kvinner og menn . I verden, i Europa og i Sverige. Jeg vet hvordan min mors liv så ut, jeg vet hvordan livet mitt har vært / er, og jeg ser hvordan mine barns liv utfoldet seg.”

Nå har du mulighet til å få med deg det svært omtalte homepartyet til Schyman.

Ta med papir og penn!

Instruks i å skrive horedikt

Fredag 10. april kl. 19.00 til 20.00, Bergen Offentlige Bibliotek

En samtale mellom Basim Mardan, Kareem Amer og Hilde Sandvik.
Norsk PEN har for tredje gang invitert fribyforfattere i Norge til å delta i en antologi for å bli presentert for et norsk og internasjonalt publikum. Boken er tospråklig, på norsk og engelsk.

Mer enn førti forfattere fra ulike land har funnet trygghet og arbeidsro i de norske fribyene. Et utvalg av dem blir presentert i årets antologi. Fribyforfatterne og andre “fremmede stemmer” er en viktig tilvekst til norsk samtidslitteratur, og tydeliggjør at samtidslitteraturen er blitt flerkulturell, med andre fortellertradisjoner og basert på mer dramatiske livserfaringer enn norske forfattere stort sett kan vise til, formet i et trygt velferdssamfunn som de fleste av dem er.

Denne kvelden møter vi to fribyforfattere i samtale med Hilde Sandvik.

Kareem er egyptisk journalist, blogger og fribyforfatter i Bergen. Han vokste opp i en fundamentalistisk islamistisk familie. I 2006 skrev han en serie innlegg som kritiserte hans universitet for formidling av ideer om regimet til president Hosni Mubarak. Han ble dømt til fire års fengsel for “angrep på islam og for å spre falske ideer blant studenter”. Dommen førte til en bølge av protester rundt om i verden, som ble uttrykt av nettstedet freekareem.org. På grunn av drapstrusler etter 25. januar revolusjonen, ble han tvunget til å forlate sitt hjemland. Han ble tildelt pris av Reporters Without Borders i 2007. Hans virksomhet er konsentrert om menneskerettighetsbrudd, religiøs frihet, ytringsfrihet og toleranse i Egypt.

Basim Mardan er skribent og oversetter fra Irak. Han kom til Skien som fribyforfatter i 2006.

Hilde Sandvik er debattredaktør i Bergens Tidende.

Samenes nasjonaldag 6. februar

Gratulerer med dagen! I anledning dagen har hovedbiblioteket en utstilling av bøker av samiske forfattere og om samenes historie og kultur, både på samisk og norsk språk.

Bergen Offentlige Bibliotek

Følges av 28 medlemmer.

BOB er i dag organisert med et hovedbibliotek i sentrum, musikkavdeling i sentrum og 6 filialer i bydelene. BOB driver også biblioteket ved Bergen Landsfengsel. Mer om sonen

Origo Bergen Offentlige Bibliotek er en sone på Origo. Les mer
Annonse