Konsert med Mads Østerbø Mevatne: Gullhår og de tre bjørnene

Lørdag 7. mai kl. 13.00 til 13.30, Bergen Offentlige Bibliotek

Musikk og moro står i sentrum når Mads Østerbø Mevatne forteller for de små. Det er fare for at Gullhår promper ved bordet, og garantert en frisk og humoristisk tolkning av eventyret.

[Bilde 2807677 finnes ikke eller har blitt slettet]

Østenomvestrebø tar for seg eventyret om Gullhår og de tre bjørnene med en vri. Musikk og moro står i sentrum når Mads Østerbø Mevatne forteller for de små. Det er fare for at Gullhår promper ved bordet, og garantert en frisk og humoristisk tolkning av eventyret.

Mads Østerbø Mevatne er musiker og førskolelærer og har jobbet med musikk for barn i mange år. Med sine bortimot hundre år på jobb i barnehage har Østenomvestrebø både feilet og fikset på materialet sitt og er nå endelig klar for å dele det med deg

Huslyden: Sigrid Raabe & Lars Finborud gjør Coldplay

I går, 4. mai kl. 19.00 til 20.00, Bergen Offentlige Bibliotek

Sigrid Raabe er Ålesundsjenta med den bemerkelsesverdige stemmen. Inspirert av artister som Lykke Li og Adele, skriver hun storslagen pop.

[Bilde 2807675 finnes ikke eller har blitt slettet]

(Foto: Anabell Strand Parr)

Med flere P3-listede låter og festivaler bak seg, jobber den bergensbaserte artisten nå med nytt materiale. Coldplay oppdaget hun som 10-åring via storebrors MP3-spiller, noe som har satt tydelige spor i hennes låtskriving.

Lars Finborud er en gitarist/bassist/munnspiller fra Voss som spiller i band som Chain Wallet, Tellef Raabe, Advanced Language og Yngve and his Boogie Legs. Dj er han også.

Lars er kjent for sin melodiske teft, varierte spillestil og eklektiske musikksmak — han har stjålet mer enn han liker å innrømme fra de første albumene til Coldplay!

Mediedebatt: Hva nå, Bergen?

BT, BA og Klassekampen møtes til debatt om de dramatiske tidene i mediebransjen.

Lytt til Den Gode Samtalen

En radiokafé med bandet Great News.

Klassekamp #2: Torgrim Titlestad — krigskommunistene

Onsdag 27. april kl. 19.00 til 20.00, Bergen Offentlige Bibliotek

Torgrim Titlestad vil foredra med utgangspunkt i Peder Furubotn og fremveksten av motstandsbevegelsen i Norge 1940-41.
Professor Torgrim Titlestad, en av de første vestlige historikerne som fikk tilgang til de hemmelige Stalin-arkivene i Moskva på tidlig 1990-tall, har skrevet flere bøker om motstandskampen i Norge under krigen. Han har særlig belyst krigskommunistenes innsats og ettermæle, et emne som senest i fjor vekket stor debatt.

Debatt- og skrivekurs med debattleder Liv Skotheim fra Bergens Tidende

Tirsdag 26. april kl. 18.00 til 19.00, Bergen Offentlige Bibliotek

Vil du lære hvordan du kan delta i samfunnsdebatten? Liv Skotheim har jobbet i over ti år i Aftenposten og BT’s debattredaksjoner og vil lære dere:

De grunnleggende prinsippene i en god kronikk og debattinnlegg Hvordan kan et debattinnlegg bli en nyhetssak, og hvordan spres en sak i sosiale medier? Hvordan skrive lett og levende om kompliserte emner. Hvordan forholde seg til en avisredaksjon.

Kvinner/jenter oppfordres til å delta.

Bare å møte opp, koster ingenting.

Lektor Thunes musikkquiz

Onsdag 27. april kl. 20.30, Bergen Offentlige Bibliotek

Den siste onsdagen i måneden har vi musikkquiz på biblioteket.

Lektor Thune er kanskje et ubeskrevet blad i den bergenske kvissjungelen. Men tro ikke at han er helt uerfaren når det kommer til nyttig og unyttig trivia; til daglig fyller han hodene til noenlunde voksne skoleelever med historiske linjer, men i kveld inviterer lektoren oss med på musikalske reiser fra 1960-tallet og frem til dag.

Inspirert av Finn Bjelkes Popquiz på NRK Radio ønsker Thune en lun konkurranseform der sanger som regel får boltre seg i fred fra heseblesende sporskipping, men han lover oss samtidig en rekke ulike og varierte oppgaver – noen er enkle, og noen er skikkelige nøtter.

Ta med deg en venn eller tre til sitruskafeen på biblioteket og bryn deg på tonene fra vidt forskjellige tiår.

Verdens bokdag

Verdens bok- og opphavsrettsdag er en FN-dag som markeres 23. april. På biblioteket feirer vi dagen med utstillinger, hvor vi stiller ut bøker for barn, ungdom og voksne. Spør oss om tips til fine leseopplevelser!

Podkast om forfatterdagbøker

Skriver du dagbok, eller er du nysgjerrig på andres dagbøker? Kritiker Margunn Vikingstad gir deg en innføring om litterære dagbøker.

Farvel til Eddy Bellegueule - teaterforestilling

Torsdag 28. april kl. 19.00, Bergen Offentlige Bibliotek

«Unggutten Edouard Louis skapte furore i Frankrike med debutromanen Farvel til Eddy Bellegueule. Det er forståelig. Romanen er rå, sjokkerende og smart.» skrev NRK om forfatteren Edouard Louis sin debutroman.

Farvel til Eddy Bellegueule har nå blitt teater med Emil Johnsen i hovedrollen og kritikerroste Kjersti Horn på regi.

Om forestillingen skrev Dagbladet at: «Forestillingen har preg av minnekarusell, en løselig tankestrøm der fortellinger og refleksjoner fra tiden i landsbyen samles i en tilsynelatende uplanlagt, uprioritert struktur. Uttrykket er upolert, med en tilsiktet rufsete umiddelbarhet, som om dette var en spontan beretning, ivrig og inderlig.»

Teaterforestillingen er en del av bibliotekets serie som setter fokus på begrepet klassebegrepet i både samfunnet og litteraturen.

Bergen Offentlige Bibliotek

Følges av 33 medlemmer.

BOB er i dag organisert med et hovedbibliotek i sentrum, musikkavdeling i sentrum og 6 filialer i bydelene. BOB driver også biblioteket ved Bergen Landsfengsel. Mer om sonen

Origo Bergen Offentlige Bibliotek er en sone på Origo. Les mer
Annonse