Solstad og Nilssen i BOBcast #12

I denne podcasten forteller forfatterne om sitt forhold til den politiske romanen.

Premierefest: Klubb Kafka (Med Röyksopp, Club Crocodillo m.m)

Fredag 29. mai kl. 21.00, Bergen Offentlige Bibliotek

Det blir fredagsfest i biblioteket

[Bilde 2741434 finnes ikke eller har blitt slettet]

Premierefest “Kafka feat. Röyksopp”
Dj Stockhaus & Svanevik (Club Crocodillo)
Röyksopp (Dj-set)
++ overraskelser

Arrangementet på facebook

Festspillene: Kunst og ytringsfrihet

Lørdag 6. juni kl. 13.00 til 14.30, Bergen Offentlige Bibliotek

Debatt om kunstens ytringsfrihet

Kunstens ytringsfrihet er under sterkt press – og ikke bare fra politisk og religiøs ekstremisme. En stor undersøkelse foretatt nylig for Stiftelsen Fritt Ord, viser at en stor del av befolkningen har liten forståelse for kunstnerisk frihet. Og en av tre kunstnere mener de har erfart å få sin ytringsfrihet begrenset. Hvordan står det egentlig til med kunstens ytringsfrihet i 2015?

Innledere:

- William Nygaard, styreleder i Norsk PEN
- Marianne Hurum, Unge Kunstneres Samfund
- Flemming Rose, utenriksredaktør i Jyllands-Posten
- Karin Hindsbo, direktør KODE kunstmuseum

Lanseringsfest for "Stemmer fra sardinfabrikken"

I morgen, 26. mai kl. 19.00, Bergen Offentlige Bibliotek

Årets elever ved Skrivekunstakademiet inviterer til lanseringsfest for antologien “Stemmer fra sardinfabrikken”!

Antologien er med sine tolv forfattere mangfoldig, panskandinavisk og eksperimenterende. Distanser, nærhet og mellomrommene der imellom formidles gjennom prosa og poesi, på norsk, dansk og svensk.

Det blir opplesning fra elevene, samt anledning til å kjøpe noe leskende i baren. Vi ønsker dere hjertelig velkommen!

Antologien er mulig å få kjøpt på arrangementet til nedsatt pris, kr. 100 (butikkpris kr. 150) NB! Vi tar kun imot kontanter, så la sjekkheftet bli igjen hjemme.

Konsert med Lady Hardanger

Torsdag 21. mai kl. 19.00 til 20.00, Bergen Offentlige Bibliotek

Lady Hardanger kom sammen vår 2014 og har siden den gang spilt sitt eget musikalske brygg: en blanding av cajun, old-time, calypso, pop og norsk tradisjonsmusikk. Og det var slik det skjedde:

Lady Hardanger reiste frå Vestlandet, ramla i gumbogryta i Louisiana og fann popperler i undergrunnen i Berlin. Og slik endte dei opp med det dei kallar lokal verdsmusikk, ei frisinna blanding av cajunmusikk, old time, calypso, pop og norsk tradisjonsmusikk.

Og kven er så Lady Hardanger? Kanskje er det den som spelar på det norskkonstruerte sløydinstrumentet mandolaika. Eller den som slår på det øyredøvande støypejernstriangelet som cajun-folket bøyde av sine eigne utslitne gardsreiskapar.

Lady Hardanger er ikkje så opptatt av roller. Sjølv seier dei at forutan å vere barndomsvenner, elskarar, eksar og naboar, er dei først og fremst eitt stort musikalsk hjarte som spelar verdsmusikk imed lokal relevans.

Frem fra bokhyllen: Sigurd Christiansen

Onsdag 20. mai kl. 18.00 til 19.00, Bergen Offentlige Bibliotek

Morgenbladets kritiker, Carina Beddari, avslutter høstens foredragsserie om forfattere som – fortjent eller ufortjent – har gått i glemmeboken. Denne gang handler det om Sigurd Christiansen, en gang ansett for å være psykologiens mester.

To år før sin død ble Sigurd Christiansen (1891-1947) tildelt statens diktergasje. Bak seg hadde han et langt og feiret forfatterskap som kanskje nådde sitt høydepunkt med romanen To levende og en død fra 1931, som vant «Den nordiske romankonkurransen». Morgenbladets kritiker Carina Elisabeth Beddari har dykket ned i Christiansens forfatterskap for å finne hva som bør tas vare på.

«Frem fra bokhyllen» er en serie foredrag hvor yngre litteraturkritikere leser norske forfatterskap som en gang var blant de fremste i landet, men som nå har gått litt i glemmeboken.

Hvordan skal Bergen bli i fremtiden?

Mandag 18. mai kl. 19.00 til 20.00, Bergen Offentlige Bibliotek

Tilfeldighetenes by?

Byrådsleder Martin Smith-Sivertsen inviterer til debatt om Bergen frem mot 2030 mandag 18. mai på Bergen Offentlige Bibliotek.

Dette er din mulighet til å påvirke fremtiden til den byen du vil bo i. Del det på Facebook og inviter gjerne familie og venner!

Bergen 2030 er kommunens plan for hvordan Bergen skal utvikle seg de nærmeste 15 årene.

I panelet sitter:

Martin Blytt, ordfører i Ungdommens bystyre Agnes Tvinnereim, leder for Bærekraftige liv på Landås Karin Hindsbo, direktør for KODE Ole Hope, direktør i Business Region Bergen Martin Smith-Sivertsen, byrådsleder i Bergen

Kjetil H. Dale leder debatten.

Paneldeltakerne har ulike innfallsvinkler og tanker om Bergens utvikling. Kom og hør!

Har du andre tanker? Vi vil gjerne høre fra deg under debatten.

Fristen for å komme med de formelle innspillene til planen Bergen 2030 går ut ved midnatt 18. mai.

Sommeråpningstider

Åpningstider i sommer ved hovedbiblioteket og bibliotekfilialene.

Podcast med Lena Andersson

Den svenske forfatteren, kritikeren og debattanten Lena Andersson snakker om den kritikerroste oppfølgeren til romanen "Rettsstridig forføyning", og om fenomenet Ester Nilsson.

Best of '14: Revenge of the oppsummering

Usikker på hva som var det beste spillet i 2014? Slapp av, len deg tilbake og la deg overøse av spillteamets endeløse visdom.

Bergen Offentlige Bibliotek

Følges av 29 medlemmer.

BOB er i dag organisert med et hovedbibliotek i sentrum, musikkavdeling i sentrum og 6 filialer i bydelene. BOB driver også biblioteket ved Bergen Landsfengsel. Mer om sonen

Origo Bergen Offentlige Bibliotek er en sone på Origo. Les mer
Annonse