Sommerkino på hovedbiblioteket

I sommer tar Språkkaféen pause og istedet viser vi norske filmer i auditoriet onsdager kl. 13. Filmene vises med norsk tekst.

BYGG BERGEN - i Minecraft

I løpet av høsten 2016 setter vi i gang den største digitale dugnaden BERGEN har sett, og vi trenger din hjelp!

Podkast om krigskommunistene

Professor Torgrim Titlestad holder foredrag om Peder Furubotn, krigskommunistene, og fremveksten av motstandsbevegelsen i Norge i 1940-41.

DRAFT Teikneseriefestival

Fredag 20. mai kl. 19.30 til lørdag 21. mai 18.00, Bergen Offentlige Bibliotek

Draft er ein liten teikneseriefestival arrangert av Bergen Zines i samarbeid med Bergen Offentlige Bibliotek.

[Bilde 2809184 finnes ikke eller har blitt slettet]

Draft har som mål å fronte skaparar og seriar som den gjengse bergensar ikkje kjenner til. Dei fleste kjenner teikneseriar gjennom aviser og bøker, men biletforteljinger kan også ha andre former. Difor har vi ei kunstutstilling, visning av ulike digitale teikneseriar, ei høgtlesing og eit filmprogram.

Festivalen går over to dagar. Ein heilaftens på Bibliotekskaféen Amalies Hage fredag 20. mai, og ein marknadsdag på biblioteksplassen laurdag 21. mai. Festivalutstillinga med Håkon Holm-Olsen opnar på Pamflett (Magnus Barfotgate 25) torsdag 19. mai. Vi håpar at du får lyst å ta del!

Gjestane inkluderer Will Morris, Sharmila Banerjee, Anders Kvammen, Anja Dahle Øverby, Kim Holm og Jippi Forlag

Sjå fullt program på http://draft.bergenzines.no/

Arrangementet er støttet av Bergen Offentlige Bibliotek, Grafill Bergen, Norsk Kulturråd og Bergen Kommune.

Lektor Thunes musikkquiz

I dag, 25. mai kl. 20.30 til 22.30, Bergen Offentlige Bibliotek

Den siste onsdagen i måneden har vi musikkquiz på biblioteket.

[Bilde 2799771 finnes ikke eller har blitt slettet]

Lektor Thune er kanskje et ubeskrevet blad i den bergenske kvissjungelen. Men tro ikke at han er helt uerfaren når det kommer til nyttig og unyttig trivia; til daglig fyller han hodene til noenlunde voksne skoleelever med historiske linjer, men i kveld inviterer lektoren oss med på musikalske reiser fra 1960-tallet og frem til dag.

Inspirert av Finn Bjelkes Popquiz på NRK Radio ønsker Thune en lun konkurranseform der sanger som regel får boltre seg i fred fra heseblesende sporskipping, men han lover oss samtidig en rekke ulike og varierte oppgaver – noen er enkle, og noen er skikkelige nøtter.

Ta med deg en venn eller tre til sitruskafeen på biblioteket og bryn deg på tonene fra vidt forskjellige tiår.

Huslyden: Gram Per Person gjør Emmylou Harris & Gram Parsons

Torsdag 19. mai kl. 19.00 til 20.00, Bergen Offentlige Bibliotek

Americana-orkesteret Gram Per Person har etablert seg som sjangerledende i Bergen med sin egenkomponerte musikk.

[Bilde 2809074 finnes ikke eller har blitt slettet]

Våren 2016 tilbringer de i studio for innspilling og arbeid med nytt materiale, men de har et stort hull i cv’en: Bandet som nylig ble karakterisert som Norges beste Americana-band, har aldri rukket å gjøre ordentlig stas på sine nestorer Emmylou
Harris & Gram Parsons.

Dronningen av Americana som mottok Nordic Music Prize i fjor og Alt — Countryens far, tolkes denne torsdagen endelig med en ektefølt hyllest fra Regnbyen, og hva bedre enn levert på Huslyden av bergenserne
som skylder dem alt?

Podcast med Guri Solberg og Kari Jegerstedt

Kvinnerollen, kroppspress, og medienes utfordringer er tema for samtalen.

This just in! - nyankommet spill

Sist gang jeg skrev en artikkel her, så snakket jeg om spill jeg venter på og håper på skal komme ut i år. Vi nærmer oss halvveis gjennom året, så la oss nå se på det som har kommet på biblioteket i år!

Konsert: Ole & Silje Huleboer

Torsdag 12. mai kl. 18.00, Bergen Offentlige Bibliotek

Konsert i kafeen Amalies hage.
Ole & Silje Huleboer er en duo bestående av Ole Øvstedal (Haugesund) på gitar og vokal, og Silje Høgevold (Valle i Setesdal) med hovedvokal. “Sounds Good1” er navnet på deres første plateutgivelse, som skal gis ut på Bangles & Brass Records i 2016. Første singel ble sluppet 9. Oktober, og heter I Want Someone To Love Me As I Am.

Ole & Silje Huleboer er best kjent gjennom sine mange konserter i Oslo-området de siste åra, blant annet support for Amason og Marissa Nadler på BLÅ, PIP – Piknik i Parken, Sommerfesten på Giske, og Sunday Classics på The Crossrad Club, den legendariske kvelden hvor de covret Joni Mitchell’s album Blue og fylte klubben til randen. Slike opptredener må nevnes fordi de vitner om artistkaliber; det å kunne bære en tung musikalsk oppgave på unge skuldre med verdighet, ferdigheter og respekt.

SILJE HØGEVOLD
Silje er uteksaminert ved Kunsthøgskolen i Oslo, der hun tok en bachelor ved tekstil, kunstfag og har studert ved Einar Granum kunstfagskole og estetikk med fordypning i kunsthistorie ved Universitetet i Oslo. Derfor er det smart at Silje er den som gjør mesteparten av artwork og coverdesign på Ole & Silje Huleboers utgivelser, og det gjør hun stilsikkert og elegant. De siste 5 årene har Silje hatt rollen som frontvokalist i Ole & Silje Huleboer, men før det deltok hun vokalt på mange ulike musikkprosjekter som spenner fra egne eksperimentelle, ambiente vokalprosjekt til backingvokal for Simen Tangen og The Lionheart Brothers både på plate og live på for eksempel Øyafestivalen og by:Larm. Silje studerte faktisk folkemusikk på musikklinja på videregående i Valle.

OLE ØVSTEDAL
Ole var gitarist i Euroboys fra 2000-2001, og var med på turné i Sverige med The Ark og på Europaturné med Soundtrack of Our Lives/ Silverbullit. I årene som fulgte virket han som låtskriver, produsent, gitarist og vokalist i Dharma, som gav ut platene Dreamland, Baby & Galaxies Like Grains of Sand. Han fortsatte i 2007 som låtskriver, produsent og gitarist i Spirits Of The Dead med utgivelsene White Elephant, Great God Pan & Rumours Of A Presence. Senere har Ole spilt med Thom Hell, The Low Frequency in Stereo, CCTV, This is Music Inc, Phaedra, KUUK og Kildaphew, samt produsert blant andre The Switch og KUUK. Perserkatter en av Oles mange hobbyer..

Slektsforskning: Hvem tror du at du er?

Lørdag 7. mai kl. 10.00 til 15.00, Bergen Offentlige Bibliotek

Har du fulgt med på slektsgranskerprogrammene på TV? Lyst til å granske egen slekt? Det er hjelp å få på biblioteket!

Lokalhistorisk avdeling har inngått en avtale med DIS-Hordaland. Hver første lørdag i måneden vil folk fra foreningen være til stede på avdelingen og bistå alle interesserte med å granske slekten. Du kan enten få tips og råd hvis du vil begynne med slektsgransking, eller kanskje du trenger hjelp til å komme videre?

Alle er hjertelig velkomne!

Bergen Offentlige Bibliotek

Følges av 33 medlemmer.

BOB er i dag organisert med et hovedbibliotek i sentrum, musikkavdeling i sentrum og 6 filialer i bydelene. BOB driver også biblioteket ved Bergen Landsfengsel. Mer om sonen

Origo Bergen Offentlige Bibliotek er en sone på Origo. Les mer
Annonse