Placebodefekten - kritisk tenkning, hvordan vi lurer oss selv (foredrag)

Human-Etisk Forbund inviterer til foredrag med Gunnar Tjomlid om Placebo-defekten.

Boken eller filmen?

Noen sverger til teksten, andre mener de levende bildene forteller historien best. Uansett hva du foretrekker: her er tre titler det er verdt å få med seg.

Boken eller filmen?

Noen sverger til teksten, andre mener de levende bildene forteller historien best. Uansett hva du foretrekker: her er tre titler det verdt å få med seg.

Åpningstider i påsken

Det er mulig å låne, også i høytiden. Både hovedbiblioteket og de fleste avdelingene har åpent noen av dagene.

Gyldendalprisen til Øyvind Rimbereid

En av vår tids mest toneangivende lyrikere får fortjent heder. Biblioteket gratulerer!

Ut av komfortsona

Ut er ein roman som utfordrar oss til å sjå verda i eit anna lys enn det tradisjonelle. Forfattaren pirkar i vedtatte normer og er ikkje redd for å lufta politisk ukorrekte standpunkt.

Debatt: Typisk norsk å være best?

Tirsdag 8. april kl. 19.00 til 20.30, Bergen Offentlige Bibliotek

Debatt om den norske idrettsmodellen med Carl-Erik Torp, Inge Ludvigsen og Tormod Bergesen.

I Norge er vi opptatt av at den norske idrettsmodellen både skaper enere og har en enorm bredde. Men er fokuset på bredde og toppidrett i praksis blitt en utfordring for norsk idrett?

Det dukker stadig opp diskusjoner i idrettsnorge om at vi må dyrke enerne i større grad. Det blir hevdet at vi er for opptatt av bredde og likebehandling i barne- og ungdomsidretten, og at konsekvensen av dette er manglende utvikling for de beste og mest ambisiøse. Norges idrettsforbund sin visjon er «idrett for alle», og den norske idrettsmodellen er bygget på stor deltakelse. Vi er blant de landene i verden hvor størst andel bedriver organisert idrett. Men går det på bekostning av de beste? Er konsekvensen manglende talentutvikling?

Til diskusjonen stiller leder for Brann-akademiet Carl-Erik Torp, utviklingssjef i FK Fyllingsdalen Inge Ludvigsen og sportsjournalist i Bergensavisen Tormod Bergesen. Ordstyrer er Erlend Vågane.

Foto: Inge Korbu (CC BY-NC-ND 2.0)

Tegneserietreff på biblioteket

Torsdag 10. april kl. 18.00 til 19.00, Loddefjord filial av Bergen Offentlige Bibliotek

10. april kommer Serietreff til Laksevåg bydel. Da blir det tegneseriefokus på Loddefjord bibliotek klokken 1800 i forbindelse med Serietreff nr. 26.

Sproingprisen har vært delt ut av Norsk Tegneserieforum siden 1987. Prisen regnes som Norges nasjonale tegneseriepris, og den skal i år deles ut i katagoriene beste norske og beste oversatte tegneserie.

Nominasjonene offentliggjøres på Serietreff nr. 26, der Frode Haaland fra Norsk Tegneserieforum forteller hvem Sproing-juryen mener laget de beste tegneseriene utgitt i Norge i 2013.

Til høsten arrangeres tegneseriefestivalen Raptus i Bergen. Øyvind Naterstad er ny leder for festivalen, og på Serietreff nr. 26 forteller han hva man kan vente seg på årets utgave av Raptus.

Serietreff består som vanlig av en paneldebatt. Den vil denne gangen ta for seg aktuelle saker i tegneserienorge, Sproing-nominasjonene og årets norske tegneseriefestivaler. Serieskaperen Fredrik Rysjedal, som senere i vår er aktuell i tegneserieantologien Smuss fra Cappelen Damm, vil sammen med Naterstad og Haaland diskutere disse temaene sammen med ordstyrer Kristian Hellesund.

Som vanlig vil paneldebatten lydfestes, og den vil i etterkant gjøres tilgjengelig som podkast på nettsidene til Serienett innen 24 timer.

Serietreff nr. 26 er et samarbeid mellom Serienett og Bergen Offentlige Bibliotek. Arrangementsrekken Serietreff er støttet av Norsk kulturråd.

Vel møtt til Serietreff i Loddefjord!

Hva sier Reven? Foredrag med Svein Nyhus

Onsdag 9. april kl. 18.00 til 20.00, Bergen Offentlige Bibliotek

Grafill Bergen og Bergen Offentlige Bibliotek inviterer til foredrag med Svein Nyhus onsdag 9. april.

Den prisbelønte illustratøren Svein Nyhus forteller om arbeidet med å illustrere bilde- bøker, om å formidle for- fatterens tanker og berøre leseren. Han kommer særlig til å vise eksempler fra «Hva sier reven?», hans egen bildebok- versjon av Ylvis’ musikkvideo- parodi «The Fox» som ble en monsterhit på YouTube høsten 2013. Boken kom også ut i 300 000 eksemplarer i USA, der den lå fem uker på førsteplass på New York Times’ bestselger- liste. Boken ble til i løpet av fem intense uker, og illustrasjonene har vakt både begeistring og irritasjon.

Svein Nyhus (født i Tønsberg 1962) er tegner og barnebokforfatter. Foruten flere egne bøker, har han siden 1993 illustrert André Bjerke, Märtha Louise og ikke minst en rekke allalderbøker om alvorlige teamer skrevet av Gro Dahle som han har vært gift med i snart 30 år. Svein Nyhus har fått flere utmerkelser for bøkene sine, deriblant gull i Grafills Årets vakreste bøker og Bokkunst- prisen.

FRI ENTRE!

Nye filmer mars 2014

Ta en kikk på hvilke filmer biblioteket har kjøpt inn i det siste.

Bergen Offentlige Bibliotek

Følges av 26 medlemmer.

BOB er i dag organisert med et hovedbibliotek i sentrum, musikkavdeling i sentrum og 6 filialer i bydelene. BOB driver også biblioteket ved Bergen Landsfengsel. Mer om sonen

Origo Bergen Offentlige Bibliotek er en sone på Origo. Les mer
Annonse