Viser arkivet for juli, 2016

Butcher's crossing

Debutromanen til John Williams i norsk omsetjing - 55 år etter at den vart utgitt.

Nye filmer juni/juli 2016

Ta en kikk på hva biblioteket har kjøpt inn av nye filmer.

På skolebenken. Arild Linneberg om justismord

Onsdag 21. september 2016 kl. 12.00 til 13.00, Bergen Offentlige Bibliotek

Justismord i Norge. Et sørgelig kapittel av norsk samtidshistorie.

Foredraget tar for seg justismordets historie i Norge med vekt på de siste årene. Arild Linneberg er professor i litteraturvitenskap og leder for humanistisk rettsforskning ved UiB.
Fra 2009 til 2013 leda han forskningsprosjektet «Justismordets dramaturgi. Om konstruksjonen av falske fortellinger i retten» og han vil her presentere noen av konklusjonene.
Hva er årsaken til at justismord skjer og hvordan kan de forhindres? Skyldes justismord en systemsvikt i rettsvesenet selv, slik den danske høyesterettsadvokaten og jussprofessoren
Ole Krarup påstår?

På skolebenken er arrangementserien for deg som ikke nødvendigvis studerer, men som kanskje skulle ønske at du gjorde det. En formiddag i måneden presenterer vi noen av de beste formidlerne på Universitetet i Bergen og deres egen drømmeforelesning.

Det blir informativt, kunnskapsrikt og innmari spennende.

Foredrag med Madame Nielsen + slippfest for program til Skandinavia-dagene 10-13. november

Tirsdag 13. september 2016 kl. 19.00, Bergen Offentlige Bibliotek

«Madame beslutter at foretage en klassiske euopæisk dannelsesrejse, at vandre fra det gamle Hellas, demokratiets vugge, over alle grænser opp gjennom Europa til Danmark».

Slik begynner fortellingen om hvordan Madame Nielsen følger flyktningstrømmen opp gjennom Europa.

Danske Claus Beck-Nielsen er en av Nordens mest omdiskuterte samtidskunstnere og forfattere, med en stor og kritikerrost produksjon bak seg. For over ti år siden erklærte den danske forfatteren, musikeren, journalisten og dramatikeren seg død og ble til Claus Nielsen, en mann uten personnummer og hukommelse, senere beskrevet i selvbiografien Claus Beck-Nielsen. Nå skriver hun under navnet Madame Nielsen.
Forfatter gikk med flyktningstrømmen fra Hellas til Danmark, og skildrer et Europa i endring i sin nye bok. Boka Invasionen – En fremmed i flygtningestrømmen er hennes personlige bidrag i det politiske.

Dette møtet med Madame Nielsen er et vorspiel til våre festivaldager andre helga i november som har Skandinavia som tema. Denne kvelden vil programmet for dagene slippes.

Levende lokaler - foredrag med arkitekt Arild Eriksen

Onsdag 7. september 2016 kl. 19.00, Bergen Offentlige Bibliotek

Arild Eriksen fra arkitektkontoret Eriksen Skajaa Arkitekter foreleser om arbeidet med eksempelrapporten «Levende Lokaler» for Norsk Design- og Arkitektursenter (DOGA).

Rapporten handler om ny bruk av tomme lokaler i bysentre landet rundt, men også om fellesrommene i byene og småstedene våre som vi har mistet og hvordan vi sammen kan få dem tilbake. Eksempelrapporten er en verktøykasse for kommune- og næringsliv, men også kunst- og arkitekturstudenter og enhver med en sosial entreprenør i magen vil finne mye inspirasjon.

Amalies hage